sobota, 31 marca 2012

Peeling cukrowy

Bardzo lubię peelingi do ciała. Zwłaszcza te, które zostawiają moją skórę gładką i delikatną.
Oto jeden z moich przepisów na domowy peeling cukrowy.

Uwaga: słodki i bardzo kaloryczny :-)

Aby przygotować około 200ml produktu potrzebujemy:

  • Naczynia, w którym peeling przygotujemy i będziemy przechowywać.
  • 250g brązowego cukru trzcinowego
  • Sok z jednej cytryny
  • Kilka łyżek oliwy z oliwek
  • Cynamon
A więc do dzieła!

Oliwę wlewamy do naczynia.


Wycikamy sok z cytryny i dodajemy do oliwy.


Dodajemy cynamon. Wszystko mieszamy.


Dodajemy cukier, mieszamy i gotowe!




Możemy się peelingować. Mój peeling zostanie wykorzystany już dziś wieczorem.

9 komentarzy:

  1. sproboje z mila checia.... i ten cynamon to bedzie rewelacja... mozna dozucic tez troszke miodu...

    OdpowiedzUsuń
  2. chyba sobie taki zrobie i w końcu się porządnie zetrę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie domowe peelingi lubię najbardziej:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy jeszcze nie robiłam sama peelingu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. zrobiłabym.... nie za bardzo mi się chce
    ale to zawsze taniej i naturalniej jak inne tego typu produkty ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. OO! chętnie skorzystam z przepisu :)
    Wygląda jak mój ulubiony peeling cukrowy Perfecty :)

    OdpowiedzUsuń

To miejsce jest idealne na brak Twojej reklamy!