Oto jeden z moich przepisów na domowy peeling cukrowy.
Uwaga: słodki i bardzo kaloryczny :-)
Aby przygotować około 200ml produktu potrzebujemy:
- Naczynia, w którym peeling przygotujemy i będziemy przechowywać.
- 250g brązowego cukru trzcinowego
- Sok z jednej cytryny
- Kilka łyżek oliwy z oliwek
- Cynamon
Oliwę wlewamy do naczynia.
Wycikamy sok z cytryny i dodajemy do oliwy.
Dodajemy cynamon. Wszystko mieszamy.
Dodajemy cukier, mieszamy i gotowe!
Możemy się peelingować. Mój peeling zostanie wykorzystany już dziś wieczorem.
Fantastycznie to wyglada
OdpowiedzUsuńsproboje z mila checia.... i ten cynamon to bedzie rewelacja... mozna dozucic tez troszke miodu...
OdpowiedzUsuńwolę kawowy ;)
OdpowiedzUsuńchyba sobie taki zrobie i w końcu się porządnie zetrę :)
OdpowiedzUsuńTrzeba wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńTakie domowe peelingi lubię najbardziej:D
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze nie robiłam sama peelingu :)
OdpowiedzUsuńzrobiłabym.... nie za bardzo mi się chce
OdpowiedzUsuńale to zawsze taniej i naturalniej jak inne tego typu produkty ;]
OO! chętnie skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńWygląda jak mój ulubiony peeling cukrowy Perfecty :)